sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kiitos, tästä se alkaa!

Kun käsien tärinä on lakannut, muutamat yöunet nukuttu ja starttitilaisuuden purkupalaveri järjestäjien kanssa pidetty, on sopiva paikka kirjoittaa blogi ja kiittää.

Viime viikon maanantai oli huikea päivä. Yli 60 järjestöä kävi Pasilan Vanhoilla veturitalleilla keskustelua ja linjasi suuntaa tuleville Kättä päälle –ratkaisupajoille. Kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille. Suuri kiitos myös presidentti Tarja Haloselle, Sitran yliasiamies Mikko Kososelle ja SOSTE:n pääsihteeri Vertti Kiukaalle. Jokaisen osallistuneen ja verkkokyselyyn vastanneen antama työpanos oli arvokas osa yhteistä kokonaisuutta. Toivottavasti mahdollisimman moni taho on myös jatkossa mukana. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi myös muut kiinnostuneet järjestöt ja tahot jatkotyöhön.

Maanantaina käytiin paljon erittäin hyvää ja suuntaa luovaa keskustelua. Summasimme käydyt keskustelut sanapilveen, jossa korostuu erityisesti kolme sanaa: muutos, yhdessä ja luottamus. Tämä joukko siis haluaa muutosta, mutta se on tehtävä yhdessä ja keskinäiseen luottamukseen nojaten. Voiko asiaa paremmin sanoa tai summata?Muutoksien suuntaa lähdetään seuraavaksi hakemaan alueellisten ja teematilaisuuksien kautta. Näissä ratkaisupajoissa keskitytään niiden nimen mukaisesti löytämään ratkaisuja Suomen parhaaksi.

Maanantain keskustelujen pohjalta hahmottelimme teemoja kolmelle teematyöpajalle:

Ratkaisupaja 1:
KESTÄVÄ TALOUS - ympäristö ja työllistävä Suomi
Miten irrotetaan talouskasvu luonnonvarojen kulutuksesta?
Miten Suomi saadaan cleantechin kärkimaaksi?
Paikka: Hanasaari, Kokoushuone Tage 
Aika: 19.10.2015, klo 13.00 – 16.00
Ratkaisupaja 2:
MUUTOS HALTUUN – meidän kaikkien Suomi
Miten selättää henkinen lama?
Millaisissa erilaisissa todellisuuksissa suomalaiset elävät?
Miten katkaista eriarvoistuminen?
Paikka: Hanasaari, Kongressisali Aleksis 
Aika: 2.11.2015 klo 13.00 – 16.00

Ratkaisupaja 3:
KOULUTUS, SIVISTYS, OSAAMINEN
Millaisen suunnan Suomi ottaa osaamisen murroksessa?
Millä lääkkeillä Suomi nousee jälleen osaamisen kärkimaaksi?
Paikka: Tieteiden talo, Helsinki
Aika: 16.11.2015

Näiden kolmen ratkaisupajan lisäksi luvassa on yksittäisiin aihealueisiin keskittyviä ratkaisupajoja sekä alueellisia ratkaisupajoja. Olisi hienoa, jos ratkaisupajoja haluaisivat järjestää ja kutsua koolle myös muut tahot kuin SDP. Tätä varten meillä on pian valmiina raportointiohjeet.

Päätän tämän kirjoitukseen presidentti Tarja Halosen sanoihin maanantailta:

”Yhteiskuntaamme hiipinyttä pelon kierrettä ei katkaise mikään muu kuin yhteisen luottamuksen vahvistaminen. Yhteistyön luottava Suomi pystyy kyllä löytämään keinot menestyäkseen. Te täällä olette osa ratkaisua.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti