lauantai 17. lokakuuta 2015

Suomen tarina tarvitsee onnellisen käänteen

Ensi maanantaina Kättä päälle –työ ottaa taas uuden askeleen eteenpäin. Silloin järjestetään ensimmäinen ratkaisupaja, jonka teemana on kestävä talous. Nyt käydään pienemmillä ryhmillä todenteolla työhön, sillä osallistujat tuovat pöytäkuntiin konkreettisia ratkaisuehdotuksia, joita ruoditaan asiantuntevien alustusten pohjalta.

Ennakkoilmoittautumisten perusteella ratkaisupajoihin on tulossa kattava joukko. Kolmeen pajaan on ilmoittautunut osallistujia yhteensä yli viidestäkymmenestä tahosta. Odotan innolla millaisia ratkaisuideoita he tuovat yhteiseen pöytään.

Pian Kättä päälle -avajaistilaisuuden jälkeen julkaistiin sosiaalipolitiikan professorin Heikki Hiilamon ja Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen johtajan Keijo Rahkosen kirjoittama vieraskynäkirjoitus. Hiilamon ja Rahkosen mukaan talouden elpymiseen tarvitaan tulevaisuudenuskoa. Aamukahvin ääressä tuli sellainen olo, että tätä yhteistä Kättä päälle – yhteisen vastuun sopimusta tarvitaan enemmän kuin aiemmin olin voinut kuvitellakaan.

Hiilamo ja Rahkonen kirjoittivat ”Ihmisten on kyettävä kertomaan toisilleen tarina siitä, kuinka asiat voivat muuttua paremmiksi.

Kättä päälle ratkaisutyöpajoissa me haluamme yhdessä luoda tätä tarinaa. Tarinaa, joka on uskottava, jonka ihmiset kokevat oikeudenmukaisiksi. Tarinaa siitä, että asiat  muuttuvat paremmiksi.

Tätä tarinaa luomme yhdessä koko kansalaisyhteiskunnan kanssa.

Salla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti