tiistai 17. marraskuuta 2015

Oulussa lyötiin kättä päälle

Oulun Kättä päälle -tilaisuuteen osallistui parikymmentä ihmistä oppilaitoksista, järjestöistä ja yrittäjistä. Paikalla oli runsaasti nuoria osallistujia.

Tilaisuuden teemana oli koulutus. Alustukset olivat korkeatasoisia ja herättivät runsaasti keskustelua ja kysymyksiä.

Yhteisesti todettiin, että Pohjois-Pohjanmaa kuuluu nuorimpiin maakuntiin Suomessa. On erittäin tärkeää, että koulutuspaikat saadaan turvattua ja niitä tarvitaan jopa lisää tulevaisuudessa.
Alueen koulutus on laadukasta. Osaajat työllistyvät hyvin Pohjois-Suomen tarpeisiin. Koulutuksella on myös valtakunnallista merkittävyyttä.

Yritysten kannalta koulutuksen tulee vastata heidän tarpeitaan, jotta menestyksekäs toiminta turvataan. Maakunnan elinvoimaisuus tulee säilyttää. Pohjois-Suomessa on monia mahdollisuuksia, kuten digitaalisuuden hyödyntäminen.

Koulutuksen ja työelämän yhteyttä korostetaan oppilaitoksissakin ja sitä kehitetään jatkuvasti. Muun muassa harjoittelut ovat hyvin työelämälähtöisiä erilaisten projektien ohella.
Koulutus on tärkeä syrjäytymisen ja työttömyyden ehkäisijä. Työpaikkojen ja osaajien tulee kohdata toisensa. Tätä auttaa TE-toimiston liikkuminen kentällä. Yksinyrittäjyys lisääntyy jatkuvasti yhtenä työllistymisen keinona.

Tunnelma tilaisuudessa oli hyvä ja keskusteleva. Asiantuntija-alustuksiin oltiin tyytyväisiä.

Lämpimät kiitokset kaikille osallistujille ja alustajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti